sunnuntai 21. huhtikuuta 2024

Kesähatut

 

Ompelin kesää varten nyt huhtikuussa lierihatut. Ihoni on arka auringolle ja pidän kesälomilla yleensä hattua. Olkihatut ovat kivoja, mutta ne murtuvat ja hajoavat helposti eikä niitä voi pakata. Viime kesän puutarhamatkalle ostin viime hetkellä kalastajahatun, mutta nyt päätin satsata lierihattuihin hyvissä ajoin. 


Nyt on sitten, mistä valita. Ompelin tuohon ylempänä olevaan jopa ripustuslenki, josta sen saa naulaan bussissa.  On varmaan nostalgian huippu, kun ompelee 70-luvun hippihattukaavalla hatun Nostalgia-nimisestä kankaasta (Nanso). Kaava löytyi Kodin kuvalehden sivulta, jossa oli uusintapainos vanhasta Käsityökerhon kaavasta. Pidin tästä 5-osaisuudesta ja kaava vaikutti sopivalta ja olikin hyvä lähes selliasenaan. Tuo sininen kangas, jonka valitsin Eurokankaasta osoittautui kuitenkin vähän liian jäykäksi, varsinkin kun valitsin tavallista jämäkämmän tukikankaan. Niinpä ompelin samantien  toisen punasävyisen ohuemmasta puuvillapalasta. Olen joskus tilannut, muistaakseni Prymiltä,  pari  puuvillakangaspalaa, jotka ovat jääneet käyttämättä. Toisen kuviona oli pieniä pupuja eli olin kai aikonut niistä lastenlapsille. Nyt tein pupukankaasta vuorin kumpaankin hattuun. 

Kuten kuvista näkyy saatiin takatalven lunta ja ruukkuja ei voi vielä ottaa käyttöön. Sisällä esikasvatettuja ehdin jo vähän karaistakin ulkona, mutta nyt täytyy taas jäädä odottamaan. t. HennaMar


8 kommenttia:

 1. Wau miten hienot hatut! Mun on kanssa ruvettava suojautumaan paremmin auringolta kun iho ei tykkää liiasta auringonpaisteesta.

  VastaaPoista
 2. Onpas kiva malli näissä ja varmasti monikäyttöiset kesällä. Kivat nuo kankaiden kuosit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin pidin juuri tästä kaavasta. Alunperin piti tehdä pienikuvioista, mutta nyt on sitten molempia.

   Poista
 3. Olet hyvin varustautunut kevään tuloon. Niin ihana kuin aurinko onkin, pitää siltä kyllä suojautua. Molemmat hatut ovat hienoja ja eikö lierihatun ole tarkoituskin olla vähän jäykkä, ettei lieri valu silmille?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, siksi laitoin tukikankaan, mutta valumista estää enemmän 'hikinauha" , jotka tein vinonauhasta.

   Poista
  2. Jäykisteen tarvii lierikin toki. Mutta laitoin sen myös kupuun, joka saisi olla vähän kevyempi 😊

   Poista
  3. Kiva kun laitoit tuon linkin. Jospa innostuisin harjoittelemaan.

   Poista

Kommentit tervetulleita!