keskiviikko 29. toukokuuta 2024

Toukokuun kolme

 

Taimikasvatus kasvivalolla sisällä ei oikein onnistunut. Aloitin liian varhain ja taimet rönsistyivät varsinkin kesäkukat. Siirsin taimet ulos ruukkuihin ennen toukokuun puolta väliä. Silloin yksi vähän aneeminen auringonkukka sentään kukki, tomaatit ja leijonankidat odottavat ulkona komistumistaan.


Kaavojen tuunausta. Ompelin itselleni vielä yhden paitapuseron. Tähän(kään) kaavaan en ollut oikein tyytyväinen. Puolihameen kaavalla olen jo tehnyt niin monta hametta, että sen ompeleminen on helppoa. Kaava on vähitellen muokkautunut Ottobren kaavasta ynnä aiempia tekeleitä mittaillen. Tein mustasta farkkukankaasta, koska farkku on vain käytössä ylivoimainen ja useimmiten päällä.


Talvikylvöön ensi syksylle toin nämä siemenet vierailulta esikoistyttären luona Saksassa. Viime vuoden talvikylvöt nimittäin onnistuivat yli odotusten. Kylvin siemenet tällä kertaa kasvilavaan, koska hyötykasvien kasvattajaksi minusta ei taida olla. Tulokset alla ja linkki postaukseen tässä.
 • Palava rakkaus satoja taimia
 • Ritarinkannus kymmeniä taimia
 • Ranskan tulikukka kymmeniä
 • Ranskan tulikukka kymmeniä
 • Kyläkurjenpolvi yksi
 • Perhoangervo 0 (Taas!)
Pärskäjuuresta en ole varma, koska pienet taimet näyttävät vähän oudoilta, täytyy odotella vielä ja varmistua lajikkeesta. Palavan rakkauden ja ritarinkannuksen taimia siirtelin jo ruukkuihin, samoin sen yhden ainokaisen kyläkurjenpolven. Koska siemenet olivat itse ja tyttären keräämiä kylvin  niitä aivan liikaa, kun en luottanut itämiseen. Osan taimista olen jo repinyt kompostiin ja nyt odotan ja katson, kasvavatko siirretyt vai siirränkö vielä lisää. Kesäkukkien siemenet ulos on vielä kylvämättä, kun yleensä olen aloittanut kesäkuun alussa.
Lisää puutarhaintoa lähden hakemaan puutarhamatkalta Ruotsiin. T. HennaMar

8 kommenttia:

 1. Mukava reissu tiedossa! Oletkin sitkeästi kasvatellut taimia.
  Ompeluksiakin on syntynyt. Minulla on kaikki jäänyt vaiheeseen, eikä ole huvittanut ommella. Ei tarvi kun joku asia mennä vähän vinoon niin motivaatio katoaa. Sinä olet sentään saanut valmiiksi! Hame oliskin kiva. Niin vähän tulee niitä käytettyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eihän ne ompelut aina helposti onnistu, joskus jää kesken täälläkin. Hametta mun tulee pidettyä, mekkoja ei niinkään.

   Poista
 2. Varmaan ihana matka tulossa sinulle. Kiva kun olet mukana haasteessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haastekirjainta on kiva pyöritellä kuukauden mittaan mielessään.

   Poista
 3. Minunkin taimikasvatus meni pipariksi. Tuli semmoisia kunnon rutkuloita. Meillä on kotona selektiivilasit ikkunoissa, joten johtunee siitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuollaiset lasitvä ehkä suodattaa UV-valoa, mutta en tavallisillakaan onnistunut, joten ostin viime vuonna kasvivalon.

   Poista
 4. Kivan ajankohtaisia t-asioita sait toukokuulle. Taimikasvatus tuntuu mielenkiintoiselta, mutta myös haastavalta.

  VastaaPoista
 5. Taimikasvatus on kivaa erityisesti keväällä, kun vielä on pitkä matka kesään.

  VastaaPoista

Kommentit tervetulleita!