tiistai 11. kesäkuuta 2024

Puutarhamatkalla, kolme kuvaa

 

Kävelyllä Mariestadissa. Kaupunki muistutti meidän mielestä Raumaa, katujen nimetkin olivat pitkälti samoja.


Kurkistelua pihoihin. Näkemissämme puutarhoissa parasta oli, että joka puolelta löytyi uutta katsottavaa. Kasveja oli joka korkeudelle, erityisesti jäi mieleen pienten puiden käyttö toisten kasvien alla. Kuva on pionipuutarhasta (matka oli Pionistiyhdistyksen tilaama), ja täälläkin oli käytetty paljon erilaisia kasvja rytmittämään kokonaiskuvaa. Kävimme myös parissa taimitarhassa ja kyllä kateudella katsoi sitä valtavaa lajien määrää erityisesti puuvartisissa kasveissa.  Varsinkin havuissa oli lajikkeita, joita en ole ennen nähnyt. Kuljetusongelmista johtuen toin omaan pihatarhaan vain yhden perennan: valkoinen malvalajike uudeksi vaeltajakasviksi. Toki toin myös uusia siemeniä.


Kultasadepuu Tukholman lähellä. Kultasadetta oli tuolla omakotialueella joka puolella niin paljon, että onkohan siitä tulossa haitallinen vieraslaji eteläisessä Ruotsissa ? Meillä oli onnea sään kanssa, vain kerran osui hetkeksi sadepilvi kohdallemme, vaikka jatkuvasti oli kuuroja siellä täällä. Kotipihalla oili jo aika poistaa lemmikit, nyt ovat kukintavuorossa akileijat, illakot ja ailakit. t. HennaMar


14 kommenttia:

 1. Kauniita ja kesäisiä K-asioita. Kultasadepuu on aina yhtä vaikuttava. En ole sitä kovin usein nähnyt edes täällä Etelä-Suomessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yllättävää, että ne olivat levinneet lähimetsiköihinkin.

   Poista
 2. Varmaan ihana kaupunki kävelylenkille. Tämä postaus kai osallistuu "Vain kolme kuvaa kuukaudessa"-haasteeseen, vai kuinka? Liitin sinut joukon jatkoksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paljon ei ehditty kaupunkia nähdä, kun oli niitä puutarhavierailuja.
   Voisi mennä toistekin.
   Kyllä , kiitos liittämisestä.

   Poista
 3. Kivat kohteet ja mukavaa tarinointia!

  VastaaPoista
 4. Se on hauska, kuinka katujen nimet toistuvat eri paikkakunnilla. Aiheuttaa haastetta pelastuslaitoksille, jotka hoitavat valtavan suuria alueita nykyisin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin varmaan varsinkin vanhoissa keskustoissa, mutta myös uusilla teillä, -väylä-nimet tuntuu toistuvan kaikissa kaupungeissa esim. Länsi- Luoteis- jne

   Poista

Kommentit tervetulleita!