keskiviikko 14. kesäkuuta 2017

Turkoosia jämäpaloissa


Tarkoitus oli ommella kesäkuussa itselle jotain turkoosia, mutta se taitaa nyt jäädä toiseen kertaan. Ompeli sen sijaa sisaruksille jäämäkankaista paidat. Pojan paita on Ottobren malli Panda (3/2016), jota olen käyttänyt ennenkin. Siihen käy kapeammatkin kangaskaistaleet. Tällä kertaa kävi niin, että paita on ommeltu pienemmän serkun paitakankaan lopuista, yleensähän viimeinen saa ne jäännöskankaat pienimpänä. En muista, mistä kangas on ostettu, mutta muistaakseni sitä on ollut myös Eurokankaassa. Sininen kangas on alun perin ostettu oman paidan tehosteeksi ja tämä on jo kolmas paita, jossa sitä käytän.


Isolle siskolle ompelin helletunikan Ottobre 3/2014, tätä samaa kaavaa käytettiin muistaakseni kerran Strömsön ohjelmassa ja väreinä olivat kirkas vihreä ja keltainen. Kankaasta olen ommellut tytölle mekon häihin, kun hän oli puolitoista-vuotias. Oikeastaan minun piti ommella anopin laatikoista löytyneestä seersucker-palasta, jossa oli pienen pieniä eri värisiä tulppaaneja, joiden mukaan tuo tehosteväri valikoitui. Kävi kuitenkin niin, että huomasin vasta leikkaamisen jälkeen kankaan taitoskohdassa värjäytymän ja kun  yritin sitä poistaa punaisista tulppaaneista lähti väriä :-(  No tulipahan tuhottua useampi kangas, hyvä niin.

Koristeomenapuu kukkii täysillä. Tämä puu on oikeastaan jämäpuu sekin, joka jätettiin, kun puu pienenä paleltui talvella kokonaan. Yllättäen juuresta kasvoi kaksi runkoa ja puu on kukkinut runsaasti jo vuosia. Ostankin yleensä mieluiten jalojuurisia taimia, koska ympätyistä ei koskaan tiedä, mitä kasvaa. Se toinen tämän tilalle ostettu kasvoi kauniiksi yksirunkoiseksi puuksi, mutta runkoon tuli halkeama ja puu kuoli pari vuotta sitten. Taimet on ostettu Siikaisista taimitarhasta kauan sitten. Nykyään ostan taimet Karrimaan puutarhasta Kokemäeltä, joka toimii koulutusyksikön yhteydessä. Taimisto myy pääasiassa itse kasvatettuja taimia, joka alkaa olla harvinaista nykyään.

Kesäterveisin HennaMar
2 kommenttia:

  1. Kauniita ompeluksia! Iloista alkavaa viikkoa! P.s. blogissani on synttäriarvonta:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ja kiitos vinkistä, kävin laittamassa arvontamerkinnän. Seuraan mielenkiinnolla kasvihuoneenne pystytystä.Mieli tekisi, mutta pelkään työmäärää (sekä pystytys että käyttö).

      Poista

Kommentit tervetulleita!