sunnuntai 4. kesäkuuta 2017

Tytön hame


Mademoiselle, joka rakastaa pukeutua hienosti mekkoihin, saa nyt kukkapuolihameen. Kangas löytyi 'historiallisesta' kokoelmastani, johon on kertynyt kankaita vuosikymmenten mittaan. Kankaan hulpiosta löytyi merkintä Screen print VAT copyright P.Kaufmann Inc. Luulin ensin, että kyseessä on sama kauppahuone kuin tänä kesänä ostamassani kankaassa. ( Robert Kaufmann) Yritys näyttää kuitenkin olevan ihan oma, laaja amerikkalainen tukkukauppa/painotalo -kokonaisuus, jonka kankaita on myynnissä vielä laajemmin monilla sivustoilla/kaupoissa. Valitettavasti kankaasta ei löytynyt mallin nimeä, ehkä siksi, että kangasta oli vain pitkittäinen puolikas kuosista. Olen tämän joskus ostanut kangasliikkeen loppuunmyynnistä, ehkä se on ollut näytepala tilausta varten.

Pihakuvasta näkee, että kevät etenee, vaikka on ollutkin kylmää. On ollut tuskastuttavaa odottaa kasveja, kun vielä on hyvässä muistissa edellistalven kato, mutta näyttää siltä, että viime talvi ei ollut niin paha puutarhan kasveille. On  helppo huomata, mistä aiheista painotalon joka on perustettu 1957, kuva-aiheet on ammennettu ja näitä monimutkaisia kukkakankaita näyttää edelleenkin olevan paljon myynnissä.

Malli on mukailtu Ottobren (3/2009) Velma vintage hameesta, mutta muokkasin sitä kankaaseen sopivaksi. Niinpä sivuilla on saumat ja alareuna sekä vyötärö muusta kankaasta. Sametti on ostettu Nuikkinen Oy:ltä ja vyötärönauhan ruusut(?) Porin Nappi ja Nauhasta. Hameen taakse laitoin vielä varalta kiristyskuminauhan sovitusta varten. Mekon väri sopinee myös neulenutun kanssa ja paitaan voi valita 11 väristä, joilla kangas on painettu.


 
 
 
Vaikka on viileää, aurinko lämmittää ihanasti. Mukavaa kesän jatkoa, terveisin HennaMar2 kommenttia:

Kommentit tervetulleita!